Sköna maj välkommen!

Regnet hänger i luften idag så jag passar på att lägga över fotona från förra helgens fantastiska väder. Det börjar hända saker i trädgården, växterna tar fart och fiskarna är hungriga. Våren är nog en av den bästa tiden på året! Jag har massor med projekt i skallen och funderar på vad jag ska börja med… En vanliga dag så att säga. 🙂

Nu är våren här!

2016-04-20

Magnolian blommar och bonsaiträden längtar att få komma ut!
Nu får de trängas inne i uterummet tills nätterna blir varmare, hoppas det går fort…

IMG_0852

Fast en lite smak av klimatet får de när jag ibland bär ut dem för luftning.

Förra årets utomhusbonsai valde jag att övervintra ute, skyddade endast av en mur på ena sidan.
Peppar-peppar, de verkar ha klarat sig bra allihop. Små gröna skott skymtas, förutom vildäpplet som har fullt utvecklade blad. Hoppas jag får uppleva vårblomningen av äpplet, som nu kan sträcka på sig med den respektfulla åldern 8 år. 🙂 (Ingen ålder i bonsaimått men jag är glad att mina tuffa vintertester faller väl ut.)

Det nya projektet är igång: Nygammal damm grävs upp.
Vi fick hem 7 stycken nya bebisar som Stefan (min man) köpte när han var i Japan förra månaden. Tanken är att vi ska ha en mindre damm där de lite mindre ska ha en chans att växa till sig utan att monsterkoien på +70 cm käkar upp all mat för dem. 🙂 Nu är de i karantän så de frodas men vi väntar in parasiterna så vi kan kurera dem i rätt ordning. (Nyanlända koi har ALLTID parasiter pga stressen de utsätts för innan, under och efter transport.)

Fortsättning följer med presentation av tjejerna och projektet nygammal damm.