Mina rhododendron bonsai börjar blomma!

Vilken fantastisk sommar det blev helt plötsligt! Växterna poppar upp ur jorden i racerfart. Det är knappt att man hinner möblera om, för det måste man varje år….
En trädgård är till för att utvecklas och förändras, förhoppningsvis till det bättre men det är aldrig fel att våga prova. Jag vill ha det lite vilt och galet i min trädgård, fast med ändå med kontroll. Skulle det dyka upp några självsådda aklejor eller digitalis så är det ok. Bara de inte är precis mitt i en gångstig, då får de flytta på sig. Jag låter mina växter ta egna beslut och blir det fel får jag hjälpa de på vägen. Precis som med barnuppfostran. 🙂

Det är tur att jag har koidammen så centralt placerad. Mina bonsai blir törstiga i sina små krukor dessa varma dagar så det blir skytteltrafik mellan damm, vattenkanna och bonsai. Men det är ett arbete jag gärna gör. Då får man samtidigt tiden att verkligen titta på de små liven som växer och utvecklas. De borde egentligen få “egna” platser, alla tillsammans ger de inte den uppmärksamhet de skulle ha men så här får det bli när man har ett gäng.

Jag glömde nog att lägga upp en bild på mitt vildäpple som blommade. Vad tycks?

13245451_1126482187393004_3495378891031435952_n

2 reaktioner på “Mina rhododendron bonsai börjar blomma!

  1. Hej Annika,

    Jag förvarar alla utomhusbonsaier utomhus under vintern. Apel, acer och rhododendron klarar inte inomhus på vintern, de vill stå ute i kylan. Fast jag sätter de på ett skyddat ställe längs med en mur med andra större bladväxter som skyddar. (Bl.a. bergenia) Även för att skydda krukorna från frostskador också.
    Sen låter jag de vakna där långsamt tillsammans med alla andra växter på våren. Ibland har jag förlorat några men tom Ginkon som kan vara kinkig har överlevt två vintrar.

    Med vänlig hälsning Mona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.