Bonsai

In every home you should find a Bonsai. Bonsai is an art, hobby and a horticultural practice. The ultimate goal of growing a Bonsai is to create a miniaturized but realistic representation of nature in the form of a tree.

 

Bonsai är en sorts miniatyrträd som odlas i kruka. Själva ordet bonsai betyder ordagrant BON = skål och SAI = växt och kommer ursprungligen från Kina, men har utvecklats mest i Japan. Själva begreppet har funnits i tusentals år. En bonsai brukar ofta ses som ett levande konstverk och kräver vård och omsorg.

Vi är själva nya på det här med bonsai och har insett att koi och bonsai hobbyn är väldigt lika, så en ny utmaning har startat för oss. Precis som med koi kan man inte läsa sig till erfarenhet utan man måste uppleva det. Learning by doing är rätt inställning men naturligtvis lyssnar man lyhört på kunniga och suger information och tips för att lära sig mer på vägen. Det finns “grundregler” som är bra att ha med sig när man är ny men det är aldrig fel att även här, precis som med koi, tänka logiskt och inte göra saker och ting för invecklat. Man väljer själv på vilken nivå man vill ligga på! Detta är hobbys som tar tid och utveckling, inte för stressade individer som vill ha resultat fort. Här snackar vi år av väntan!

Tålamod och hårt arbete för att uppnå perfektion.

Kom och se vårt utbud som vi har: bonsai i olika storlekar, olika prisklasser. Det finns säkert ett träd som väntar endast på dig och din kärlek och omvårdnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.